0
Ocak 08, 2009, 09:13:28 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: İnternet sansürünü Aşmanın Yolları  (Okunma Sayısı 122 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Orhan Naldemirci
Kişisel Mesaj Anladık Var Öcünüz... Belli Kuyrun Acınız. Karğaşaya Gücünüz YETMEZ KARADENİZ'DE
Üye Grubu FN | Yönetici
*
Üyelik Bilgileri Karizma: 200

Üye ID: 266

Kayıt tarihi Mart 05, 2008, 02:44:22 ÖÖ

Yaşasın BAŞÖRTÜSÜ direnişimiz

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar
buyol@kabeyolu.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Mart 24, 2008, 03:15:30 ÖS »

Türk Telekom mahkemenin birkaç sayfa için verdiği karar sonucu, milyonlarca kullanıcısı olan youtube, wordpress gibi sitelerin tamamına erişimi engelliyor. Bu açık hak ihlalinden kurtulmanın kolay yolları var.

Mahkemeler, birkaç sayfasının "zararlı" ya da"yasadışı" olduğuna hükmettikleri, bütün dünyada milyonlarca kişininkullandığı İnternet sitelerinin tamamına erişimi engelleme kararı veriyor.Bunun en son örneği video paylaşım sitesi Youtube. Yine milyonlarca kişinin kullandığıkişisel günlüklerden oluşan Wordpress ağına Ağustos 2007'den beri Türkiye'den ulaşılamıyor. Hatta Wordpress, rahat ulaşılabilsin diye wordprexy adresini de kullanıma soktu. Ama Türk Telekom buna erişimi de engelledi.
Açık hak ihlali

Türkiye'de İnternet omurgasının başında oturan Türk Telekom, mahkeme kararı eline geçer geçmez bu sitelere erişimi kapatıyor.

Fakat İnternet'in (ağlar ağının) mantığını anlamamışlığıngöstergesi olan bu uygulama, aslında iki tür hak ihlali demek: 1. İfade özgürlüğünün ihlali. 2. Bilgiye erişim, bilginin paylaşılması, halkın bilgi edinme hakkının/özgürlüğünün ihlali.
Çözüm zor değil

İşin aslı, bu sansürü aşmak hiç de zor değil. Size üç yol önereceğiz. En kolayından başlayalım. Ama önce nasıl sansürlendiğimizi teknik olarak bir anlayalım: Türk Telekom, örneğin youtube'a erişimi engellemek istediğinde, kendi omurgası üzerinden erişmek isteyen kullanıcıların bu adrese erişmesinin önünü kesiyor. Dolayısıyla çözüm, sistemi aslında youtube'a erişilmediğine inandırmaktan ya da bu omurganın dışına çıkmaktan geçiyor.
Birinci yol: İnternet sayfaları üzerinden

Bazı İnternet sayfaları, erişimi engellenen sitelere kendiüz erlerinden erişmenize olanak tanıyor. Bir tür Web sayfası üzerinden"vekil sunucu" hizmeti veriyorlar yani. Böylece siz önce bu sayfayaulaşıyorsunuz. Dolayısıyla Türk Telekom sistemi sizin yalnızca o sayfaya eriştiğinizi düşünüyor ve bunu engellemiyor. Daha sonra, bu sayfa üzerinden istediğiniz adrese erişebiliyorsunuz.

Bu sitelerden en çok bilineni
Linkleri gorebilmek icin Uye olunuz ve ya Giris yapiniz
www.anonymouse.org
ve
www.youhide.com
.

Bu sayfalarda karşınıza çıkan forma gitmek istediğiniz adresi yazmanız yeterli.

Biz, kendi denemelerimizde
www.ktunnel.comadresinin
gayet iyi sonuç verdiğini gördük. Özellikle yüksek boyutlu video'lar içeren Youtube için.
İkinci yol: Tarayıcınızın bağlantı ayarlarında vekil sunucukullanmak

Aslında bu yol, birinci yolun daha teknik bir türü. Bu seferİnternet'te gezinmek için kullandığınız programın (İnternet tarayıcısı, yani Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari gibi) bir "proxy" yani"vekil sunucu" üzerinden İnternet'e bağlanmasını saplıyorsunuz.

Tarayıcınızın bağlantı ayarlarında vekil sunucu belirlerseniz, Türk Telekom omurgasından doğruca bu vekil sunucuya bağlanıyor, sayfalara erişimi bu sunucu üzerinden gerçekleştiriyorsunuz.

Ücretsiz, herkesin kullanabileceği, bir de İnternet'teki kimliğiniz demek olan IP (İnternet Protokolü) numaranızı da gizleyen bu vekil sunucuların listesini küçük bir aramayla bulabilirsiniz. Bu arama için "free proxy", "anonymous proxy" anahtar sözcüklerini kullanabilirsiniz.
Üçüncü yol: Alan adı sunucu ayarlarını değiştirmek

Bu da biraz daha bilgili kullanıcılar için bir yol. Bilgisayarınızın İnternet'e bağlanırken kullandığı DNS (alan adı sunucusu) ayarlarını değiştirmek.

Bu ayarlara, işletim sisteminizdeki ağ ayarları altında,TCP/IP ayarlarına girerek ulaşabilirsiniz.

Normalde, bu alanda bir şey tanımlamamanız halinde, bağlantınız otomatik olarak bağlı olduğunuz servis sağlayıcının DNS ayarlarını kullanır. Bu yolun ürettiği çözümse basit: Servis sağlayıcınızın DNS ayarları yerine, bu omurganın dışındaki DNS numaralarını kullanmak.

Bu konuda en çok kullanılan DNS numaraları,
www.opendns.org
'un DNS numaraları olan208.67.222.222 ve 208.67.220.220.

İnternet kullanıcılarının son dönemde birbirlerine tavsiye ettiği bir başka DNS numarası da 4.2.2.2.
Dikkat edilecekler

Baktınız, DNS değişikliğinden sonra istediğiniz performansı alamıyorsunuz, ayarları eskisine döndürmeniz ya da DNS bölümünü boş bırakmanız yeterli.

Bir küçük hatırlatma: İkinci ve üçüncü yolu kullanabilmek için bilgisayarınızda "admin" yani "yönetici" yetkilerine sahip olmanız gerekebilir.

Ancak bütün bu yollarda, sayfaların yüklenmesinde belli bir yavaşlıkla karşılaşabileceğinizi unutmayın. Zira hepsi, "çalının etrafından dolanmak", yani yolu biraz uzatmak anlamına geliyor. (TK)

Kendi sitemin admini yazmış bende Copy Paste Yaptım Sorumluluk Alicana Aittir. Sırıtan Ama Çalışıyor Özellikle
Burayı
şiddetle tavsiye ederim
admin
Kişisel Mesaj Osman KURT
Üye Grubu FN | Yönetici
*
Üyelik Bilgileri Karizma: 1461

Üye ID: 1

Kayıt tarihi Aralık 29, 2007, 09:30:39 ÖÖ

FaRoZLuLaR

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar
475497712 admin@farozlular.net OsMaN kurt.kaan
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2008, 08:15:29 ÖS »

P.İçin saoL

LaZmAnYa_61
Üye Grubu FN | Yönetici
*
Üyelik Bilgileri Karizma: 2008

Üye ID: 17

Kayıt tarihi Ocak 16, 2008, 11:05:27 ÖS

Anti-İstanbul

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2008, 03:10:50 ÖÖ »

orhan emegine saglık kardesim'de neden bukadar zahmet ettin ki...

hotspot shield....isimli programı ındırın sorunsuz tum yasaklı sitelere girin....link asagıdadır..Kahkaha

habu kadar....Kahkaha

batramanoglu
Üye Grubu FN | Yönetici
*

Üye ID: 165

Kayıt tarihi Şubat 04, 2008, 09:08:20 ÖS

ßaTRo 61

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2008, 12:10:01 ÖS »

eline saglık ortak

Eger bir insan hayatı,horon gibi coskuyla yaşıyorsa,icabında Karadeniz'in dalgaları gibi sert,gerektiginde sırtı gümüşlü hamsiler kadar kıvrak olabiliyorsa,bilin ki o,sahici bir Trabzonspor'ludur.
   Çünkü Trabzonspor'luluk,sadece bir şehrin,bir gölgenin üyesinden ibaret degildir.O yanlızca,Anadolu'nun bagrından fışkırmış bir ''futbol okulu'' veya inatcı bir isyan alevi olarak da tanımlanamaz!
   Trabzonspor'lu olmak demek;Türkiye'nin yada Dünya'nın neresine gidersen git,kendini,kendi evinde hissedeceksin ve ömür boyu deplasmana cıkmayacaksındemektir...
                                      Emrullah BATRAMANOĞLU
LaZmAnYa_61
Üye Grubu FN | Yönetici
*

Anti-İstanbul

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2008, 02:47:14 ÖS »

nedemek her zaman Karizmatik

Orhan Naldemirci
Kişisel Mesaj Anladık Var Öcünüz... Belli Kuyrun Acınız. Karğaşaya Gücünüz YETMEZ KARADENİZ'DE
Üye Grubu FN | Yönetici
*

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar
buyol@kabeyolu.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2008, 02:45:31 ÖÖ »

hotspot shield....isimli programı ındırın sorunsuz tum yasaklı sitelere girin....link asagıdadır..Kahkaha

habu kadar....Kahkaha

Bilmem Hackerliğe merak saldınmı Ney bu tanıtımını yaptığın program kaç tane port açıyor haberin varmı?

ondan sonra millete msnde reklam yaparsın 
tıkla 250 kontör kazan
tıkla seni engelleyenleri gör
tıkla beni boya beni

diye reklam atarsın ruhun duymaz. Haberin yoksa söyleyelim msnin sistem dosyalarına Türkler bulaştı
admin
Kişisel Mesaj Osman KURT
Üye Grubu FN | Yönetici
*

Üye ID: 1

Kayıt tarihi Aralık 29, 2007, 09:30:39 ÖÖ

FaRoZLuLaR

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar
475497712 admin@farozlular.net OsMaN kurt.kaan
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2008, 02:56:47 ÖÖ »

Usta YouHide YouTubede Gezerken Çok Hata Veriyo ve Kapanıyo...

Linkleri gorebilmek icin Uye olunuz ve ya Giris yapiniz  Adresini Tavsiye Ederim. Her Türlü Youtubede Gezebiliyosun Hatasız..

LaZmAnYa_61
Üye Grubu FN | Yönetici
*

Anti-İstanbul

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2008, 03:54:57 ÖS »

habu kadar....Kahkaha

Bilmem Hackerliğe merak saldınmı Ney bu tanıtımını yaptığın program kaç tane port açıyor haberin varmı?

tıkla 250 kontör kazan
tıkla beni boya beni

diye reklam atarsın ruhun duymaz. Haberin yoksa söyleyelim msnin sistem dosyalarına Türkler bulaştı

bulassın sorun degil reklamlarda benım ıcın sorun degil..mecbur ıp degistirmelıyım en kısa yoldan benım ıcın en kolayı bu..millete onerdim...adamlar benı hackelyıp zengın olacaklarsa yapsınlar valla helal Kahkaha:D

_thelazunited_
Üye Grubu FN | Moderatör
*
Üyelik Bilgileri Karizma: 62

Üye ID: 213

Kayıt tarihi Şubat 12, 2008, 11:51:31 ÖS

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar
uslu_61@windowslive.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : Temmuz 18, 2008, 10:22:51 ÖS »

gidere gider bravo lasmanya Kahkaha

POLİS OLUR ADAM KORURUZzzz...
ASKER OLUR TERÖRİST VURURUZzzz...
KAFAMIZA ESER ERMENİ VURURUZzzz...
                        SERSERİ DEĞİLİZzzz...

TRABZONLUYUZzzzzzz...!!!

(_LaZ_)
Orhan Naldemirci
Üye Grubu FN | Yönetici
*

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar
buyol@kabeyolu.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2008, 01:24:10 ÖÖ »

habu kadar....Kahkaha

tıkla 250 kontör kazan
tıkla beni boya beni

bulassın sorun degil reklamlarda benım ıcın sorun degil..mecbur ıp degistirmelıyım en kısa yoldan benım ıcın en kolayı bu..millete onerdim...adamlar benı hackelyıp zengın olacaklarsa yapsınlar valla helal Kahkaha:D

Ah o hesapla benim gibi işbankasının internet şubesine girmezsinki boşaltayım senin hesabı Kahkaha

Sonra Keşke dinleseydim dersinde Kahkaha Olan paralara olur. Çünkü bankanın bir suçu yok Kahkaha

Çooook eskilerden akbankın şifresi kırılmıştı Kahkaha Tv de hortum diye geçti Kahkaha hey gidiminin günleri hey...

O zamanlar superonline oyun servisi vardı.  ramazanda sahura kadar bir saldırıyorduk ki hiç sorma

Superonline takıldığımız internet cafeyi mahkemeye vermiş ama adamda bilmiyorki Kahkaha

Sana şunu söyleyeyim msn port açar ve atıyorum osman ile msnde konuşurken ben farozlular.net i logout edebilirim. Yada şöyle birşey farozluların sunucusu kebir diyelim. Burdan osmanın sunucusuna bir şekilde ulaşıp sürekli video.google.com adresinde dolaşmasını sağlayarak Kebirin tüm sitelerine girilmesini engelleyebilim. ama zamanında tövbe ettik. 

Sana birde tavsiye? microsoft içerikli antivirüs yazılımlarından başkasını kullanma. Avasttır kaspersky dir boş işler.
Sana şöyle izah edeyim.

Ben bir antivirüs şirketinin sahibiyim diyelim..
ürünlerimin satılması için ne yapmam gerekli?
Virüsü kendim yazıp net omurgasının babaları denilen siteler ile anlaşıp atıyorum google de bir frame olayı çözer. anlaştımmı bunun çözümünü microsoftun bulması epey bir zaman alacaktır ki bu virüsü dağıtan şirket virüsten hemen sonra antivirüsünü üretir. zaten virüs dediğin nedir? 5 satır!

Millet ağlamaya başlayınca sürersin antivirüsü.
Dersinki; Kardeşim bunun çaresi bende başka kimsede yok ver 300 dolar

Not : Kaspersky gibi?
LaZmAnYa_61
Üye Grubu FN | Yönetici
*

Anti-İstanbul

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 19, 2008, 03:38:13 ÖÖ »

la bunları yaptıktan sonra netten neden banka ıslerıyle ugrasayım kii. gel istersen ben sana banka bılgılerımı vereyım...ugrasmana gerek yok.....

Orhan Naldemirci
Üye Grubu FN | Yönetici
*

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar
buyol@kabeyolu.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2008, 07:31:37 ÖÖ »

la bunları yaptıktan sonra netten neden banka ıslerıyle ugrasayım kii. gel istersen ben sana banka bılgılerımı vereyım...ugrasmana gerek yok.....

Para olmayan banka bilgilerini napayım ben Kahkaha
LaZmAnYa_61
Üye Grubu FN | Yönetici
*

Anti-İstanbul

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar