Merhabalar,
Bugün Gnutella P2P Ağının başarılı programlarından birisi olan LimeWire ı anlatacağım. Aşağıda download linki verilen LimeWire sürümü, Limewire in kendi sitesinde sunulmayan, para ile satın alınabilen PRO Sürümüdür.
Ne Fark vardır ?
* Öncelikle Daha Hızlı Download (Turbo-Charged Connection)
* Daha iyi arama sonuçları (Daha iyi filtreleme)
* Daha hızlı çalışan bir program (Java Kullanıyor, Optimize Edilmiş)
* Spyware YOK (EVET! Bilgisayarına gizli kaçak program yüklemiyor!)
LimeWire 4.10.3 Pro Sürüm Download ---->
(limewire'un orjinal sitesinden
Linkleri gorebilmek icin Uye olunuz ve ya Giris yapinizhttp://www.limewire.com/download/
)
Alternatifleri Varmıdır ?
Evet vardır, Bearshare bu programa bir alternatiftir ama Spyware içerir ücretsiz sürümünde. Pro sürümü şu anda elimizde bulunmamaktadır.
Nasıl Kullanılır peki bu LimeWire PRO ?
Öncelikle download ettiğiniz sıkıştırılmış RAR dosyasını UnRar (sıkıştırılmamıs hale getirmek) yaparak içinde çalıştırılabilir Limewire dosyasına çift tıklayın. Çıkan ekranda English seçerek kuruluma devam edebilirsiniz. Sadece İleri (Next) tuşlarına basmanız yeterli olacaktır. Program kurulur.

Kurduktan sonra ana ekrana gelecektir. Ana ekranda herşey gayet anlaşılır dursada şöyle bir anlatalım yinede. Gördüğünüz gibi sol tarafta download etmek istediğiniz dosyanın türü var. Diyelim şarkı indirmek istiyorsunuz. Audio bölümünü seçelim. Ve aşağıda çıkan arama bölümüne istediğiniz şarkının adını yazalım. Ben örnek olsun diye Eminem'i tüm şarkılarını listeledim. "Enter" a basalım.
Bu programın bir güzelliğide internet kullanımınızı sınırlandırabilmeniz. Böylece internette download yaparken web sayfalarını da takılmadan gezebilirsiniz.
Bu Ayarlara Ulaşmak İçin Yukarıdan Tools yazan yere tıklayın ve oradan "Options" seçeneğine tıklayın.
256K Bağlantısı olanlar Maksimum 32KByte/Second download yapabilecekleri için, ben 3KByte lık bölümünü sörf için ayırdım. 29Kbyte ile de download yapıyorum.

Gördüğünüz gibi download hızım 29Kbyte ile sınırlı. Bu demektirki internetimi kullanırken limitlerinde kullanıcam, hem Msn de Icq da rahat rahat mesajlaşırken hemde Web sayfalarını gezebilicem.
Telekom sınırlı Adsl kullanıcıları 512K hatta sahipler. Bu da demektirki 64KByte lık download hakları war ama ADSL de ben hiç 64KByte görmedim. Maksimum 55Kbyte gördüm. O yüzden ADSL kullanıcılarına tavsiyem bu değeri 50Kbyte yapsınlar. Ama internetin başında oturmayacaklari bilgisayarını açık bırakıp gidenler için limit kullanmamaları daha iyi olacaktır. Maksat sömürmek olsun.

Gördüğünüz gibi Eminem'i arattım ve çıkan sonuçlar.

Eğer ne download etmek istediğinizi bilmiyorsanızi sol alttaki "What's New" tuşuna basarak Gnutella ağına yeni eklenen dosyaları görebilirsiniz. Hoşunuza giden birşey bulursanız indirin

Monitor bölümünden o anda yaptığınız downloadları ve Milletin sizden çektiği dosyaları "Upload" görebilirsiniz.
Dosyaları Download ettiğiniz klasör paylaşım yaptığınız klasördür.

Programdan çıkmak için Başlat çubuğunun sağ altındaki System Tray deki LimeWire ikonuna sağ tıklayıp Exit diyebilirsiniz. Sol üst köşedeki X e basarak kapatamazsınız.

P2P Ağı Kullanıcılarının Dikkatine :
Lütfen dosya paylaşmamak gibi bir davranışta bulunmayın. Sonuçta bu P2P ağları dünya üzerinden kullanıcıların katılımıyla oluşmaktadır.
Bunun için önlem de alınmıştır. Bazı kullanıcıların, kendilerinden download edecek kişilerin Paylaştığı dosya sayısı onların belirttiği değerin üzerindeyse download a izin vermektedirler.
Özetle,
Eğer dosya paylaşmaz iseniz bazı dosyaları da download EDEMEZSİNİZ!